Акценти
Начало / Крими / Над 280 литра незаконно произведена ракия е иззета при акция в три общини

Над 280 литра незаконно произведена ракия е иззета при акция в три общини

Служители на Охранителна полиция и Криминална полиция при РУП Пордим, Долна Митрополия и Долни Дъбник, от секторшише ракия «Противодействие на икономическата престъпност», съвместно с митничари са извършили проверки в търговски обекти, автомобили и частни домове в общините Долни Дъбник, Пордим и Долна Митрополия. При специализираната акция в Искър, Горна Митрополия и Пордим служителите на реда са конфискували 58 кутии с контрабандни цигари,  700 грама насипен тютюн и са иззели над 286 литра ракия. При проверката полицаите засекли 56-годишен мъж, който тъкмо варял ракия в имата си в село Горна Митрополия. Мъжът се суетял около два казана, всеки с вместимост по 100 литра, когато влезли служителите на реда. Само от неговата къщата са иззети 130 л готова ракия.

Акцията е извършена по утвърден график от директора на ОД на МВР – Плевен главен инспектор Денислав Меринов, уточняват от пресцентъра на полицията в Плевен.

В същата акция полицаите са открили 1 350 кг оловни обвивки и 700 кг обгорени проводници в дома на 49-годишен от Пордим.В допълнение били открити и 700 г насипен тютюн. Уведомен е прокурор в РП- Плевен.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...