Начало / Политика / Кметът на Чупрене е новият зам.-председател на Регионалния съвет за развитие на Северозападен район

Кметът на Чупрене е новият зам.-председател на Регионалния съвет за развитие на Северозападен район

DSCN3013

Кметът на Чупрене Ваньо Костин е новият зам.-председател на Регионалния съвет за развитие (РСР) на Северозападен район за периода 1 януари-30 юни 2014 г. Той беше избран след гласуване на заседание на Съвета, което се състоя в зала „Плевен” в сградата на Областната администрация. Заседанието беше открито и ръководено от  областния управител на област Плевен и председател на Съвета Илиян Йончев.

В заседанието участваха представители на министерства, областните управители на областите Видин, Монтана, Враца, Плевен и Ловеч, заместник областни управители, кметове на общини от петте области, представители на национално представените работодателски организации и синдикати.

На заседанието беше актуализиран съставът на представителите в комитетите за наблюдение на Националната стратегическа референтна рамка и оперативните програми, съфинансирани от фондовете на ЕС, както и представителите в тематичните работни групи за разработване на оперативните програми за периода 2014-2020 г.

Членовете на Съвета обсъдиха и приеха Годишна индикативна програма за дейността на РСР през 2014 г. Представител от ГД „Стратегическо планиране на регионалното развитие и административно-териториално устройство” към Министерство на регионалното развитие представи доклад относно оценка на въздействието на законодателството за регионално развитие – Закон за регионалното развитие и Правилник за прилагане на Закона за регионално развитие.

Експерт от Министерството на регионалното развитие представи актуална информация относно Стратегията на Европейския съюз на Дунавския регион. На заседанието бяха представени и обсъдени предложения за подготовката на Интегрирана стратегия за развитие на Северозападен район.

Прочетете също:

Как се разпределят мандатите от Плевен в 48 НС

Деветте мандата от област Плевен в 48 НС се разпределят между шест от партиите, преминали ...