Акценти
Начало / Крими / Задържаха двама, пребили човек заради мобилен телефон и чадър

Задържаха двама, пребили човек заради мобилен телефон и чадър

Инцидентът е станал в центъра на Плевен – на ул. „Цар Борис ІІІ” около 5 часа на 16 октомври, съобщават от полицията. ОД на МВРСигналът за нападението е подаден от потърпевшия 21- годишен мъж. Пред служителите на Първо РУП – Плевен мъжът обяснил, че е нападнат от двама непознати, които го повалили на земята с ритници и удари с ръце, след което му отнели торбичката, в която имало сгъваем чадър, хранителни продукти за предстоящия работен ден, кожен калъф с личната му карта, мобилен телефон с активна сим карта. След побоя грабителите избягали в посока Драматичен театър „Иван Радоев“. Незабавно са предприети оперативни действия и в района на площад «Иван Миндиликов» в Плевен е задържан единият нападател – 22-годишен от Тръстеник. В хода на проведените допълнителни издирвателни меропирятия в близост е установен и вторият извършител на престъплението – 19-годишен от Тръстеник. При претърсване у него е открит задигнатият мобилен телефон. Останалите вещи са намерени от бащата на потърпевшия в района на местопроизшествието.

Извършителите са задържани за 24 часа. Случаят е докладван на районен прокурор. Започнато е бързо полицейско производство.

 

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...