Акценти
Начало / Спорт / Над 250 лекоатлети премериха сили в турнира „Децата на Плевен”

Над 250 лекоатлети премериха сили в турнира „Децата на Плевен”

медали

Над 250 деца от всички плевенски училища взеха участие в събота в първия турнир по лека атлетика „Децата на Плевен”, който се организира от клуба по лека атлетика „Спартак”. Покритата лекоатлетическа писта в града ни се оказа тясна за всички, решили да вземат участие в дисциплините. Те бяха три – бягане на 60 м., скок дължина, скок височина и скок от място. За класиралите се на първите три места във всяка дисциплина имаше осигурени медали. Победителите в скока на височина, който бе коронен за организатора на проявата, треньорът в клуба – Георги Гетов, СКЛА „Спартак” бе осигурил златна, сребърна и бронзова монета. За отличилите се в състезанието, имаше и грамоти.

Идеята на организаторите е турнирът да се превърне в традиционен и да се провежда винаги през декември. Той ще е за момичета и момчета от 10 до 14 години. Не се предвижда награждаване на отборен победител, макар и да има условие от възраст да се запишат до максимум петима състезатели. Все пак надпреварата събра множество желаещи да премерят сили със своите връстници.

лека атлетика

Проявата се проведе под патронажа на областния управител Илиян Йончев, който откри проявата и награди победителите. Той обеща да съдейства на клуба за депозиране на проект за отопление на залата.

Комплексен победител в бягането на 60 метра стана Йордан Попов от Спортно училище. Той спря хронометрите на 7.47 секунди. При момичетата най-бърза бе Симона Радева от СОУ „П. К. Яворов”, която финишира за 8.25 секунди.

В скока на височина златните монети спечелиха Йордан Попов, преодолял 160 см и Виктория Миланова от СОУ „Иван Вазов”, прескочила летва с височина от 140 см.

В скока на дължина от място най-добър бе 10-годишният Михаил Костов, който скочи 203 см. Далеч след него салека атлетика първенците при 11 и 12-годишните – Мартин Николов (175 см) и Георги Николов (190 см)

При момичетата 12-годишната Десислава Горанова стана първа със 190 см. При 11-годишните Емили Найденова взе златния медал със 178 см, а при 10-годишните първенството бе за Даниела Радославова, приземила се на 158 см.

В скока на дължина най-голямо разстояние скочи 13-годишният Георги Велчев – 5.65 м. Първото място при 14-годишните с постижение от 5.25 м бе за Венцислав Генчев, а при 12-годишните с 4.10 м първи е Добромир Николов.

При момичетата 12-годишната Ванеса Начева се приземи на 4.70 м и зае първото място в тази възрастова група. При 14-годишните първа е Кристина Николова, преодоляла 4.60 м, а при 13-годишните с постижение от 4.08 златният медал спечели Деница Иванова.

Турнирът отличи с парични премии и трима треньори – Васко Вълков   от СОУ „Иван Вазов”, Мариян Георгиев от СОУ „Яворов” и Цветелина Ангелова от НУ „Отец Паисий”.

Текст Иво Тодоров

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...

Един коментар

  1. Най-бързото момче на Плевен до 15г. е Венцислав Венев със 7,33сек. а Емили Найденова е на 10г.