Акценти
Начало / Образование / Над 2000 четвъртокласници се явяват на НВО в Плевенско другата седмица
изпит

Над 2000 четвъртокласници се явяват на НВО в Плевенско другата седмица

Национално външно оценяване за учениците (НВО) от четвърти клас ще се проведе в 80 училища в Плевенска област, информират от Регионален инспекторат по образованието. На него трябва да се явят 2209 ученика от областта.

По график, който е утвърден със заповед на министъра на образованието и науката, изпитванията по предметите, включени в НВО за четвърти клас, ще се проведат както следва: 10.05.2016 г. – Математика, 12.05.2016 г. – Български език и литература, 13.05.2016 г. – Човекът и природата, 16.05.2016 г. – Човекът и обществото.

Изпитването по всеки предмет започва в 10.00 часа и се провежда едновременно за всички паралелки от ІV клас във всяко училище. То е писмено и се провежда чрез решаване на тест за един учебен час – 40 минути, а за учениците със специални образователни потребности, които ще участват в изпитванията, за два учебни часа – 80 минути.

В деня на всяко изпитване, учениците следва до 9.45 да заемат местата си в училищните зали, определени за това. Класните ръководители на учениците от ІV клас напомнят на учениците, че в дните на изпитванията трябва да носят чертожни инструменти – линия, триъгълник, транспортир, пергел, резервни химикалки и моливи.

По график и ред, определен от директора на училището, училищната комисия по подготовка и провеждане на изпитванията дава информация на учениците и родителите им за получените оценки на писмените работи.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...