Акценти
Начало / Образование / Над 200 студенти и млади лекари от България и чужбина представят свои проучвания на форум в Плевен

Над 200 студенти и млади лекари от България и чужбина представят свои проучвания на форум в Плевен

научна конференция - студенти

Над 200 студенти, докторанти и млади лекари от всички медицински университети в страната, Военномедицинска академия, БАН, университетски болници и изследователски центрове ще участват в започналата днес ХІ-та Международна научна конференция за студенти и млади лекари. Сред участниците в научния форум са и около 40 чуждестранни студенти от Англия, Индия, Индонезия, Иран, Китай, Колумбия, Молдова, Нигерия, Румъния, Русия, Сърбия, Турция, Украйна. Заедно с българските си колеги те ще представят резултати от свои проучвания в девет научни секции. Жури от 18 хабилитирани преподаватели и доктори по медицина от Медицински университет – Плевен ще оценява участниците, за да определи най-добре представилите се, които ще бъдат наградени в края на научната конференция.

В хода на научния форум са предвидени три работни срещи и поредица от пленарни лекции.

Както всяка година организаторите са подготвили интересна социална програма за гостите и участниците, която включва запознаване със забележителностите на град Плевен и посещение на Черепишки манастир и пещера “Леденика”.

Днес Международната научна конференция беше открита от ректора на Медицинския университет – проф. Славчо Томов. Приветствието си към участниците във форума той завърши по оригинален начин – с видеозапис на обръщение на Стив Джобс към студенти от Калифорнийския университет.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...