Акценти
Начало / Образование / Над 200 деца и възрастни в народни носии изнесоха концерт в  ДГ „Звънче“ – Плевен

Над 200 деца и възрастни в народни носии изнесоха концерт в  ДГ „Звънче“ – Плевен

Фолклорен концерт под надслов „Българин да се наричам“ се проведе в двора на ДГ „Звънче” – Плевен. Над 150 деца и 100 възрастни, облечени в народни носии, се включиха в празника. В Плевен за първи път се организира такова мащабно събитие с деца в предучилищна възраст, казаха от ръководството на детското заведение.

Инициативата е в изпълнение на дейностите по Годишен план на РУО – Плевен и е във връзка с Областната инициатива „Всички заедно можем повече“. Концертът е с подкрепата на отдел „Образование“ към Община Плевен, Диана Данова – председател на ПК „Образователна политика и читалищна дейност“ към Общински съвет – гр. Плевен, НЧ „Тракия – 2013 “, Северняшки ансамбъл – Плевен и Дружество „Традиция“ – Плевен. Гости на събитието бяха Албена Тотева – началник на РУО – Плевен, Маруся Додова – старши експерт по предучилищно образование, Мария Атанасова и Мариета Георгиева – главни експерти в отдел „Образование“ към Община Плевен, Диана Данова – председател на ПК „Образователна политика и читалищна дейност“ към Общински съвет – гр. Плевен.

ДГ „Звънче“ е с дългогодишни традиции в областта на българския фолклор и по време на празника демонстрира пред своите гости резултатите от своята всеотдайна, усилена и ползотворна работа. Приоритетни за екипа на детското заведение са съхраняването на националното самосъзнание и възпитаването на родолюбиви, горди и достойни млади българи. Наред с многобройните си успехи и постижения в областта на предучилищното образование, през тази година градината е носител и на златен медал и диплом за първа награда в националния музикално-фолклорен конкурс „Орфееви таланти“ – Пловдив.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...