Акценти
Начало / Общество / Над 20 плевенски фирми и организации ще получат Почетен приз „Добродетел на 2016”

Над 20 плевенски фирми и организации ще получат Почетен приз „Добродетел на 2016”

С изпълнение на деца от училище „Св.Св. Кирил и Методий” в Пордим ще започне церемонията по връчването на почетния приз „Добродетел на 2016”, с която Националното сдружение на сираците в България отличава фирми, организации и общественици, които през 2016 година са допринесли за развитието на деца и младежи в неравностойно социално положение, както и за активната им подкрепа в реализирането на социални инициативи на Сдружението.

Домакин на официалната церемония ще е Плевен. Тя ще се проведе на 20 февруари 2017г., от 12:30 часа в конферентната зала на хотел „Ростов”. Ще бъдат връчени над 50 отличия, като повече от 20 са организациите и фирмите от Плевенско, които ще бъдат удостоени с почетен приз лично от председателя на Националното сдружение на сираците в България – Слави Михайлов.

Сред наградените са предаването „Часът на Милен Цветков” по нова телевизия, ПФК „Лудогорец  1945”, Медицински университет Плевен, Висш адвокатски съвет, „БДЖ Пътнически превози” ЕООД, както и почетния член на Сдружението Владислав Николов.

По време на церемонията всеки от гостите ще има възможност да дари средства в поставената благотворителна урна, както и да си закупи мартеници изработени от деца от Центъра за настаняване от семеен тип „Изгрев” град Варна, като средствата ще се използват за подпомагането на абитуриенти в неравностойно социално положение от училищата в Плевен и областта, които според направените предложения от директорите на училищата са над 40 към днешна дата. От Сдружението канят всички жители и гости на Плевен на 18 и 19 февруари 2017г. от 10:30 часа до 17:30 часа в търговски център „Макси” където ще има разположен благотворителен щанд с мартеници и всеки, който желае  може да си закупи или да дари в урната средства за инициативата „Фестивал на красотата – Плевен 2017”.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...