Начало / Общество / Над 2 млн. лева могат да надхвърлят щетите в община Плевен след снощната буря

Над 2 млн. лева могат да надхвърлят щетите в община Плевен след снощната буря

По първоначални оценки щетите в община Плевен след снощната буря могат да надхвърлят 2 млн. лв. Такова е заключението на експертите от Кризисния щаб, които изчисляват щетите, нанесени на територията на града и общината от стихията. Това съобщиха току що от пресцентъра на Община Плевен. Най-сериозно е пострадало плевенското село Буковлък. Eксперти от Община Плевен направиха оглед на място на щетите нанесени там от проливния дъжд. В населеното място има наводнени къщи, като седем са в много тежко състояние, отнесено е цялото асфалтово покритие на ул. „Орлица”.
Техника на общинско дружество ”Инжстрой” разчиства наноси и тиня от улиците в селото.
След спешна среща на Кризисния щаб започва процедура за незабавно съдействие от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет, съобщават още от Община Плвен.

буковлък-наводнение

През тази нощ в отстраняване на последствията от стихията бяха включени общинските дружества „Паркстрой” и „Инжстрой”, почистващите фирми „АСА”, „Астон сервис” и „Чистота”. Не са постъпили сигнали за бедстващи хора. Регионална дирекция ПБЗН – Плевен е извършвала отводняване на обекти по подадени сигнали на тел. 112.
Работата на Кризиснисия щаб на Община Плевен продължава до пълното отстраняване на всички щети. Отстраняват се паднали клони и се почистват улиците и пешеходните зони в града. Екипите на Бърза помощ и болничните заведения са ангажирани с допълнителни дежурства. Гражданите на Плевен оказват пълно съдействие на екипите на Общината.
Обстановката в града се нормализира, информират още от пресцентъра на Община Плевен.

буковлък-наводнение

IMG_3217

буковлък-щети

Снимки: Пресцентър Община Плевен

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...