Акценти
Начало / Общество / Над 15 училища и детски градини се включиха в ушиването на трибагреник за Трети март

Над 15 училища и детски градини се включиха в ушиването на трибагреник за Трети март

Над 300 метра ще е българското знаме, в ушиването на което се включиха деца и ученици от повече от 15 училища и детски градини в Плевен и общината. Това съобщи днес инициаторката на инициативата „Да направим с децата на Плевен най-дългото знаме на България“ – Миглена Цанова.

Стотиците малки знаменца, които децата на Плевен ушиха, ще бъдат сглобени в един голям флаг от ученици от ПГ по облекло в Плевен.

На Трети март с шествие огромният трибагреник ще бъде пренесен през града, за да стигне до площад „Възраждане“, където ще е ритуалът по отбелязване на 140 години от Освобождението на България. Идеята е с флагът да се обиколи Мавзолея. По-късно ученици ще пренесат знамето и до Панорамата, където от 17 часа ще започне общоградско тържество, посветено на Трети март.

За да представи родолюбивата инициатива днес с Миглена Цанова беше и шестокласничката Микаела Георгиева от ОУ „Св. Климент Охридски“ в Плевен. Тя поздрави всички присъстващи със стихотворение, посветено на българското знаме и сподели, че се е включила в инициативата „защото обича България“.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...