Акценти
Начало / Любопитно / Еко любители от страната се стичат на Летен събор в село Желен

Еко любители от страната се стичат на Летен събор в село Желен

Желен

От 2 до 10 август в махала Черни камик, с. Желен (близо до град Своге), ще се проведе 9-дневен събор, посветен на екоземеделието и опазването на околната среда, природната медицина и профилактика, по-адекватните форми на образование, възпитание и взаимоотношения, социалната и икономическата взаимопомощ и различните видове изкуства, информират организаторите от Сдружение “Тринога” и М.И.Р. (Методи за Интегрална Реализация). Входът за събитието е свободен.

желен

Програмата предвижда практически обучения в здравословно готварство; реставриране на стари постройки с глина, сено, дърво и камък; приготвяне на домашен хляб; разпознаване и правилна употреба на диворастяващи хранителни и лечебни растения; общодостъпни упражнения, дишане, самомасажи от източни и западни традиции и други. Ще бъдат дискутирани важни въпроси на оцеляването – принципи и техники. Ще има кратки семинари, демонстрации и събеседвания по други важни за човека, обществото и природата въпроси с разнообразни участници. Ще бъдат представени практики за тялото и духа, като Йога и Паневритмия.

палатки желен

Организаторите на събитието са осигурили място за палатки, външна баня и тоалетна. Здравословна храна се сервира срещу дарение от 3 лв. на човек за едно хранене. Съборът е подходящ за деца.

желен

Снимки: Интернет

Прочетете също:

Ден на дъвката е днес

На 23 септември през 1848 г. американецът Джон Къртис произвежда в дома си бонбон от ...