Акценти
Начало / Култура / Над 100 са вече първите посетители на Панорамата, ползвали панорамния асансьор

Над 100 са вече първите посетители на Панорамата, ползвали панорамния асансьор

панорама

От 1 април новоизграденият панорамен асансьор на Панорама „Плевенска епопея” вече е в редовна експлоатация. Над 100 са вече първите посетители, които са пожелали да се качат с него и да разгледат Скобелевия парк и Плевен от площадката на покрива на Панорамата, научихме от директора доц. Милко Аспарухов.

Той поясни, че за безопаснаната експлоатация на съоръжението е изработена специална инструкция, която е поставена на видно място до вратите на асансьора. Ползването му е безплатно, като посетителите първо разглеждат  панорамните зали, а след това имат възможност да се изкачат и на откритата панорамна площадка. За сигурност на посетителите сме предвидили на площадката едновременно да не се качват повече от 15 човека, като времето за престой сме ограничили до 5 минути, обясни Милко Аспарухов и допълни, че екскурзовод и беседа на покривната площадка се предвижда само при посещение на официални делегации.

От съображение за сигурност достъпът до панорамната площадка не е разрешен за ученически групи и за непълнолетни лица без придружител.

Панорамният асансьор ще може да се ползва до 30 октомври.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...