Акценти
Начало / Култура / Над 100 деца от Школата по спортни танци „Зорая” ще танцуват в Театъра днес

Над 100 деца от Школата по спортни танци „Зорая” ще танцуват в Театъра днес

Зорая

Над 100 деца от Школата по спортни танци „Зорая” при читалище „Христо Ботев” ще излязат на сцената на Драматично-куклен театър ”Иван Радоев” за своя традиционен концерт в края на творческия сезон. Събитието ще е днес, 20 юни, от 18, 30 часа. Входът е свободен. Малките таланти са на възраст от 4 до 18 години, а техен ръководител е Десислава Йовелинова. Концертът е посветен на 55 години от основаването на читалище „Христо Ботев“, информира секретарят Мария Венкова.

Тъй като зала „Катя Попова” вече е тясна за многобройните участници в представлението, тази година то ще се състои в много по-голямата и красива зала на Драматичния театър.

Зорая

Танците и атрактивните нови костюми, с които ще се представят артистите, се пазят в тайна от роднини, близки и почитатели, за да е пълна изненадата. Всяка възрастова група ще се представи с по няколко танца, които са създадени специално за годишния концерт

Школата по спортни танци „Зорая” съществува от 2004 г., като в началото в нея се обучават 10 деца. По традиция всяка година децата имат 2 големи концерта – годишен (в края на учебната година) и коледен. Освен това танцьорите от напредналите групи участват и в много други концерти и мероприятия от културния живот на града.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...