Начало / Икономика / Над 1 000 лв. на месец са щетите от кражби на тролейбусни кабели

Над 1 000 лв. на месец са щетите от кражби на тролейбусни кабели

Щети за повече от 1 000 лв. на месец възстановява ръководството на „Тролейбусен транспорт” Плевен, загубите са от изрязани и откраднати тролейбусни кабели, уточни управителят на дружеството инж. Ангел Несторов. Сумата на практика излиза повече, тъй като в нея са включени само цените на консумативите без положения труд.

„Повече ни притеснява момента на изненадата – това, че когато сутрин шофьорите отидат при тролейбусите и се окаже, че колите са с изрязани кабели и не могат да тръгнат. Така се нарушава разписанието, а и графика на хората, които разчитат на тролейбусен транспорт”, каза още инж. Несторов. Подобно е било положението в петък миналата седмица, когато 6 тролея, домували в кварталите „Сторгозия”, „Дружба” и на обръщалото на Моста, са се оказали на сутринта без кабели. Камерите за наблюдение са заснели крадците – млади хора, които с удивителна пъргавина и отработени движения за броени минути са извършили престъплението.

С цел ограничаване на подобни посегателства, ръководството на дружеството се е принудило и да използва специални приспособления, които да намалят броя на кражбите.

Прочетете също:

Над 5 млн. лева постъпления очаква Община Плевен от управлението на общинските имоти през 2023 г.

С 30 гласа „за“, 8 „въздържал се“, против – няма, Общинският съвет на Плевен прие ...