Акценти
Начало / Култура / Награди от цял свят връчиха на плевенските колоритчета

Награди от цял свят връчиха на плевенските колоритчета

В навечерието на Празника на Плевен малките таланти от арт школа „Колорит” получиха официално спечелени отличия от национални и международни конкурси. На тържествената церемония, която се проведе в Арт център Плевен, бяха раздадени 210 награди от конкурси, провели се в 10 страни от различни краища на света.

„Щастлива съм, че моето пожелание към децата в началото на творческия сезон, той да е вълнуващ, необикновен и успешен, се сбъдна. Пред нас са всичките тези награди, които посвещаваме на нашия град, защото ние не представяме само школата по света, а представяме Плевен и България. И разбира се колорита на „Колорит”. Смятат ни за най-колоритната школа в света и всичките тези награди го доказват”, каза в началото на церемонията арт педагогът на „Колорит” – Майя Ананиева.

Тя отбеляза, че за първи път школата има толкова многобройни отличия от международни конкурси.

За постигнатите успехи децата поздрави председателят на Общинския съвет – Мартин Митев. „Хубаво е, че с всяка изминала година наградите стават все повече и повече. Това е похвално както за Майя Ананиева, така и за талантливите плевенски деца. Хубаво е, че те имат възможността да се занимават с това, което им доставя удоволствие. Благодаря на вас, родителите, че им давате тази възможност. Горд съм, че съм плевенчанин, защото Плевен има тези талантливи деца, които постигат успехи по цял свят. Желая ви да сте здрави и усмихнати”, каза Мартин Митев.

Той има удоволствието да връчи най-високите отличия, спечелени от талантливите възпитаници на плевенската арт школа.

На церемонията бяха връчени Златни, Сребърни и Бронзови медали, Специални призове, Почетни награди, Лауреатски звания, Дипломи и Сертификати от Индия, Португалия, Франция, Германия, Румъния, Литва, Полша, Русия, Испания и България.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...