Акценти
Начало / Последни новини / Калоян Иванов първи за купа „НСА – Сивен“

Калоян Иванов първи за купа „НСА – Сивен“

Три призови класирания – първо и 2 втори места за плевенския СКО Север от състезанието по ориентиране за купа „НСА – Сивен“ в Банкя. Надпреварата се проведе в два старта – средна дистанция и спринт, като крайното класиране се определи от сбора на резултатите от двата дни.

От плевенчани най-добре се представи Калоян Иванов. Той разби конкуренцията при момчетата до 16 години. И в двете задания финишира първи, а най-сериозния му конкурент Тервел Драгоев от Диана /Ямбол/ бе по-бавен с 5 минути и половина.

Нашите имаха реален шанс за краен успех и при юношите до 18 години. Цветелин Велков завърши втори на средна дистанция, а в спринта остана трети. Общото му време от двата старта го класира на второ място. Тук четвърти е съотборника му Никола Иванов, който финишира два пъти на същата позиция. Победата е за представителя на домакините Ценко Ценков. Грета Димитрова започна добре в женския елит – пето място. На следващия ден обаче приключи 12-а и общия й резултат я класира шеста. Тук Лиляна Маринова е девета. С позиция по-назад е Александър Димитров в мъжкия елит. Диана Иванова пък е втора при девойките до 18 години.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...