Акценти
Начало / Общество / Наградиха 45 служители от МВР Плевен по повод професионалния им празник

Наградиха 45 служители от МВР Плевен по повод професионалния им празник

Тържествено заседание по повод професионалния празник на МВР – 5 юли, се проведе в салона на областната дирекция в Плевен. На тържеството присъстваха областният управител Илиян Йончев, началникът на Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението” Плевен комисар Емил Маринов и прокурор Славчо Славов – зам.-административен ръководител на Окръжна прокуратура Плевен.

За проявена инициативност и постигнати високи професионални резултати при изпълнение на служебните си задължения са наградени 32 служители от областната дирекция на МВР. Министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев е наградил един служител, главният секретар на МВР Светлозар Лазаров – двама служители, а директорът на плевенската дирекция – 29. Тяхната награда е „писмена похвала”.

Отличени са и служители на районните противопожарни служби към Областното управление „Пожарна безопасност и защита на населението”.

На 5 юли 1879 год. с Указ № 1 княз Александър Батенберг сформира първото българско правителство. В неговия състав е създадено Министерство на вътрешните работи с министър Тодор Бурмов и сфери на дейност – вътрешните работи и администрацията, народното здраве, управлението на пощите и телеграфите. Основните полицейски функции се осъществяват от административно-полицейското отделение и свързаните

с него организационни структури. В историческите справки е записано, че поради общата незрялост на институциите в новосъздадената държава и липсата на опит на правоохранителните органи, все още не са сформирани специализирани криминални органи за противодействие на престъпността.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...