Акценти
Начало / Общество / Наградиха читалище „Съгласие” за принос в утвърждаване на модерна българска държавност

Наградиха читалище „Съгласие” за принос в утвърждаване на модерна българска държавност

Секретарят на читалище „Съгласие 1869” в Плевен Маргарита Лазарова получи плакет на Народното събрание и Почетна грамота от Националния инициативен комитет за честване 135 години от Освобождението на България. В грамотата, на която стоят подписите на Цецка Цачева и проф. Андрей Пантев – председател на инициативния комитет, пише, че е „в израз на признание за благороден принос за утвърждаване на модерна българска държавност”.

Наградата беше връчена от председателя на Общински комитет „Васил Левски“ Плевен Васил Копчев, който изрази и своето задоволство от съвместната работа. „За мен е чест да споделя радостта на г-жа Маргарита Лазарова и моята лична радост, че нашата съвместна работа – на Общински комитет „Васил Левски“ Плевен и на читалище „Съгласие 1869”, е увенчана с тази чудесна награда”, сподели Копчев.

Инициативата за отличието е на Общобългарския комитет „Васил Левски”, а конкретният повод – незабравимата среща на плевенчани с проф. Дойно Дойнов, която се проведе в читалище „Съгласие” и на която той защити последната си книга – „Васил Левски – най-ясната загадка”. „Атмосферата на срещата, пълният салон, посрещането така впечатлиха хората от Общобългарския комитет „Васил Левски”, че инициативата за тази чудесна награда е тяхна, аз само я подкрепих. Оказа се, че в цяла България екипът не е бил посрещан така, както в Плевен, никъде не е имало такъв интерес и не са били продадени толкова книги – при тираж 1000 в Плевен са откупени 100”, допълни още Васил Копчев.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...