Акценти
Начало / Общество / Откриват екопътеката в Реселец

Откриват екопътеката в Реселец

Първата екопътека в община Червен бряг ще бъде открита официално на 6 април. Това ще стане в местността Баража в село Реселец. На церемонията ще присъстват бившият депутат Пламен Тачев, областният управител на Плевен Иван Новкиришки и ръководството на Община Червен бряг, съобщават от пресцентъра на местната администрация.

Проектът „Развитие на туристическа атракция „Тектонски гребен Калето” е разработен от Община Червен бряг и е на стойност 935 000 лв. За по-малко от десет месеца в околностите на красивото червенобрежко селище бе изградена водеща туристическа атракция „Тектонски грабен Калето” и съпътстващата я дестинация „Реселешки кукли”, обединени в интегриран туристически маршрут за екологичен туризъм. Пътеката е дълга над километър, в проекта е включено изграждането на два пешеходни моста над река Ръчене, както и ремонт, оборудване и обзавеждане на туристически информационен център в читалище „Тодор Попов” в Реселец.

Така успешно е реализирана идеята на Община Червен бряг повече туристи да имат възможността да видят уникалната реселешка природа. А с монтираните високотехнологични панорамни камери на върха на възвишението „Калето” всичко това може да се наблюдава в реално време от целия свят, посредством интерактивен интернет портал.

Ще припомним, че символичната първа копка на уникалната екопътека беше направена на 2 юли миналата година. Районът, в който тя е изградена, е в Натура 2000, а от екипа увериха, че всички дейности са съобразени със Закона за опазване на околната среда. При дейностите са използвани основно природни естествени материали.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...