Акценти
Начало / Общество / „Магьосница” ще чисти магии в Сливенския затвор

„Магьосница” ще чисти магии в Сливенския затвор

Състав на Районен съд Плевен присъди година и половина лишаване от свобода за жена, въвела в заблуждение друга, че „ще я изчисти от направена й бяла магия” и с това й причинила имотна вреда в общ размер на 2 160 лева.

Според обвинението, „магьосницата” Д. Т. действала в Плевен. Убедила Н. Н., че има направена магия и тя трябва да се изчисти. За това обаче, трябвало да се плати съответната сума. Така на 27 януари Н. Н. дала първата вноска от 160 лв. По-късно, през месец февруари, „омагьосаната” довнесла останалата част от парите – 2 000 лв.

Дали пострадалата се е изчистила от магията не става ясно от документите по делото, но през 2012 год. тя е завела дело срещу „магьосницата”. Според присъдата на Районния съд, Д. Т. ще стои година и шест месеца в затвора в Сливен при строг режим.

Оказва се, че „специалистката по магии” е действала при условията на продължавано престъпление и при условията на повторност – тя има и предишна присъда от 2010 год., постановена от Софийски районен съд. Наложено й е наказание една година лишаване от свобода, което сега Д. Т. ще трябва да изтърпи отделно, отново при строг режим в Сливенския затвор.

„Магьосницата” ще трябва да върне на заблудената от нея жена и сумата от 2 160 лв., представляваща обезщетение за нанесените й в резултат на престъплението имуществени вреди, ведно със законната лихва върху тази сума, считано от датата на увреждането, 1 март 2011 год., до окончателното й изплащане. Д. Т. ще плати и направените разноски по делото.

Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок пред Плевенски окръжен съд.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...