Начало / Икономика / Наградиха регионалните победители в конкурса „Имам бизнес идея”

Наградиха регионалните победители в конкурса „Имам бизнес идея”

Най-добре представилите се участници от област Плевен в националния конкурс „Имам бизнес идея” бяха наградени днес на церемония, организирана от Областния информационен център в Плевен.

Николета Минчева, експерт в ОИЦ – Плевен поздрави участниците в конкурса за проявената креативност, предлагайки оригинални идеи.Тя представи накратко възможностите, които предлага пред младите хора програмата „Еразъм +” за запознаване с бизнес опита на фирми в чужбина.

Наградите на победителите връчи управителят на ОИЦ – Плевен Игнат Димитров, като им пожела  да продължават да бъдат смели в мечтите си и свободни в идеите си.

С най-много точки от онлайн оценяването е бизнес идеята на Толя Георгиева от ДФСГ „Интелект“ за интерактивни стелки, които могат да се затоплят и охлаждат. „Това става чрез вграден в тях микрочип, който може да се командва от приложения на смартфона”, каза единадесетокласничката, която учи специалност „Икономика и миниджмънт” в ДФСГ „Интелект”. Идеята й хрумнала след задание в училище и я доразвила за конкурса.

На второ място по харесвания е бизнес идеята на Кристиян Ганков от СУ „Д. Дебелянов“ в Белене. Само пет гласа по-малко получи представянето на екипа на СУ „П. Яворов“ – Василена Банчева, Далия Симеонова и Николай Колев. Виктория Сапунджиева от ПГРТО – Плевен, както и Станимир Събчев, Цветомир Събчев и Мария Луиза Найденова от ЦСОП – Плевен също се бориха за подкрепата на публиката и намериха своите привърженици.

„Бизнес идеите на младежите от нашата област се простират от иновативните стелки за обувки през отглеждането на селскостопански насаждения и кооперирането на пчелари до здравословното хранене на тинейджърите”, разказа Николета Минчева, експерт в ОИЦ – Плевен.

Участниците в конкурса  получиха безжична тонколонка, осигурена от Централното координационно звено в Администрацията на Министерския съвет, и промоционални материали на ОИЦ – Плевен.

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...