Акценти
Начало / На фокус / Наградиха победителите в Плевенския маратон (снимки)

Наградиха победителите в Плевенския маратон (снимки)

Йоло Николов и Милица Мирчева станаха отново победители на националния шампионат по полумаратон в Плевен днес. Преди броени минути те бяха наградени на площад „Възраждане“ от кмета на Плевен Георг Спартански и народния представител Найден Зеленогорски.

Николов стана шампион с време 1:09:29. Миналата година треньорът, който е и активен състезател, пробяга същото трасе за 1:09:14. Останалите два медала за националния шампионат по полумаратон взеха Валентин Паскалев с време 1:10:37 и Стоян Тевекелев – 1:11:52.

Милица Мирчева спечели втората си национална титла на полумаратона с време 1:21:23. Възпитаничката на Йоло Николов подобри с повече от 4 минути постижението си от миналата година, когато спечели с 1:25:33. Втора в класирането за националния шампионат е Маринела Нинева с 1:27:06, а трета – Милка Михайлова Петрова с 1:28:22. Силвия Дънекова бяга извън класирането за шампионата и записа второ време при жените в комплексното класиране на полумаратона – 1:23:34.

маратон на приятелството Плевен награди 2

По време на Третия маратон на приятелството надпревара имаше и в дистанциите класически маратон (42.2 км) и щафета от двама души по 10.1 км.

маратон на приятелството Плевен награди 3

Победители в щафетата станаха Ивайло Хаджиев и Никола Овчарски с време от 1:23:38. Техни подгласници са отборите на Даниел Чудов и Мирослав Петков с време 1:24:29 и Борис Димитров и Милен Йорданов – 1:36:57.

маратон на приятелството Плевен награди 1

Най-добро време в маратона при мъжете записа Димчо Мицов – 2:32:48, следван от Генадие Тимбалист – 2:40:47 и Ненад Живкович – 2:50:44. При жените с най-добро време се представи Радосвета Симеонова – 2:59:44. Второто място остана за Виолета Тотева – 3:25:39, трета се класира Даниела Василева с време 3:32:29.

маратон на приятелството Плевен награди 6

Награди имаше и за дарителите, които подкрепиха кампанията за набиране на средства за изграждане на площадка за фитнес на открито в Плевен. Двама от състезателите пък си тръгнаха с чисто нови велосипеди. Награди имаше и за четири деца, които взеха участие в масовия крос. Те бяха отличени като най-усмихнат и ентусиазиран отбор.

Следваща Предишна
маратон на приятелството Плевен награди 5
маратон на приятелството Плевен награди 4
маратон на приятелството Плевен награди

маратон на приятелството Плевен награди 8
маратон на приятелството Плевен награди 9
маратон на приятелството Плевен награди 10
Следваща Предишна

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...