Акценти
Начало / Общество / Деактивираха Оперативното звено на МОСВ, покачванията на речните нива продължават

Деактивираха Оперативното звено на МОСВ, покачванията на речните нива продължават

Въз основа на метеорологичната прогноза, обработената хидрологична информация и моделираните водни количества от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ – БАН), Оперативното звено в МОСВ бе деактивирано днес, считано от 11 ч.. Това съобщават от Басейнова дирекция – Плевен.

Към 8 часа тази сутрин няма данни за възникнали аварийни ситуации по язовирните стени и съоръженията към комплексните и значими язовири. Съгласно постъпилата информация няма съществени изменения в състоянието им. Нивото на водите в тях се контролира и регулира чрез работа на ВЕЦ и/или основен изпускател.

Към момента реките на територията на Басейнова дирекция “Дунавски район“ гр. Плевен (БДДР – Плевен) протичат в речните легла. По данни на оперативните дежурни в областните, общинските администрации и дежурните на РД “ПБЗН” няма получени сигнали за критични водни нива и аварийни ситуации от речни течения.

Няма получени сигнали за възникнали критични ситуации, свързани с вредното въздействие на водите по язовирните стени на язовирите на територията на БДДР – Плевен. Язовирите, които са определени в предаварийно състояние са под постоянно наблюдение.

Очакват се повишения на речните нива, но под праговете за предупреждения, успокояват от Басейнова дирекция.

 

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...