Начало / Общество / Навръх Бабинден обявиха бебетата на 2016 година за град и община Левски

Навръх Бабинден обявиха бебетата на 2016 година за град и община Левски

Кметът на община Левски Любка Александрова поздрави акушер–гинеколозите от Родилно отделение на „МБАЛ-Левски”ЕООД за всеотдайния, неуморен труд в името на живота по случай днешния Бабинден и Ден на родилната помощ.
По традиция на днешния ден Общината обяви бебе на годината на град Левски и община Левски. Габриела Вихренова Рогашка, родена на 9 януари в семейството на Мария и Вихрен Рогашки от град Левски, стана бебе на 2016 година за града. Малката Габи идва на този свят с помощта на д-р Дъбнишки и д-р Йорданов с операция – секцио. Тя е второ момиченце на младото семейство. Любка Александрова поздрави лично щастливите родители и поднесе подаръци от Общината.

бебе на годината Левски
Виктория Петрова Тодорова от село Асеновци, първо бебе родено в АГО през 2016г. – на 3 януари, бе обявена за бебе на община Левски. Тя е четвърто дете в семейството на Велина и Петър Тодорови.
На двете бебенца на 2016-та година Община Левски дари и по 200 лв. в спестовен влог.
В родилното отделение очакват днес – на Бабинден, четвъртото раждане за 2016г. За Вилдан от село Бутово това ще бъде първо раждане и първа рожба.  През 2015 год. 96 бебенца са проплакали в родилно отделение на болницата в Левски.

Бабинден Левски
Истински празник бе днешния ден за всички ,чието призвание и отговорност е да бъдат там където се ражда живота.Празник с много цветя , усмивки и думи на благодарност. Специални поздравления към акушер–гинеколозите отправиха с песни, танци и стихове и децата от ОДЗ”Локомотив”, ФФ”Северняшка огърлица”, музиканти и танцьори от читалището. Всички заедно накрая изиграха и кръшно българско хоро.

Бабинден Левски 1

Бабинден Левски 2

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...