Начало / Икономика / Наближава крайният срок за последната вноска за данък сгради

Наближава крайният срок за последната вноска за данък сгради

На 30 октомври изтича крайният срок за плащане на втората, последна, вноска от данъка върху недвижимите имоти, данък битови отпадъци и данък върху превозните средства, напомнят от  отдел „Местни данъци и такси” към Община Плевен.  Дължимите суми могат да бъдат заплатени на касите в Отдела или по банков път по сметка на Община Плевен.

Плащанията се извършват на гишета от 1 до 5, уточняват от „Местни данъци и такси”. Работното им време е от 8.30 ч. до 16.45ч., без прекъсване. Гишетата ще работят и след този час, ако има желаещи да платят дължимите данъци в рамките на установения срок.

Ако задължението не се заплати, считано от 31 октомври ще се начислява лихва за просрочие  в размер на основния лихвен процент плюс 10 пункта наказателна лихва. След тази дата действия за принудително събиране могат да се извършват и за задълженията за 2012 година, тъй като са изтекли всички срокове за плащането им, поясниха от отдел „местни данъци и такси”.

Проверка за дължимите суми към местния бюджет може да бъде направена и в интернет, на адрес www.pleven.bg, секция „Местни данъци и такси”.

Прочетете също:

Над 5 млн. лева постъпления очаква Община Плевен от управлението на общинските имоти през 2023 г.

С 30 гласа „за“, 8 „въздържал се“, против – няма, Общинският съвет на Плевен прие ...