Акценти
Начало / Общество / Мълчаливо шествие в памет на прегазената Мариана

Мълчаливо шествие в памет на прегазената Мариана

С мълчаливо шествие на 11 март (неделя) в Плевен ще бъде почетена паметта на прегазената в столицата Мариана Карабулева, дъщеря на плевенската журналистка Емилия Карабулева. Шествието, организирано от фондация „Безопасни улици от Валя”,  ще тръгне в 12 часа  от Драматичния театър и ще спре за бдение пред Общината. В него ще се включат ученици от Езиковата и Математическата гимназия, от ДФСГ „Интелект”, колеги на Емилия Карабулева.

На 11 март в 12 часа мълчаливи бдения ще има в още няколко града на страната – Бургас, София, Велико Търново, Стара Загора, Хасково.

Трагедията с Мариана се случи около 22 часа на 14 февруари, когато момичето беше блъснато от маршрутка в столицата, докато отиваше да празнува със своя приятел. Но официално за случая беше обявено седмица по-късно.

С протестните шествия ще се отстоява искането за по-строги наказания за нарушителите на пътя. Практиката показва, че при  причиняване на смърт по непредпазливост, ако обвиняемият има чисто съдебно минало, най-често получава условна присъда.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...