Акценти
Начало / Общество / Мълвата номинира петима за областен управител

Мълвата номинира петима за областен управител

Слухове за евентуалните наследници на мястото на Иван Новкиришки като областен управител се предават от уста на уста в Плевен. Те стигнаха и до кулоарите на местния парламент, където днес бяха една от основните теми в задушевните разговори на четири очи.

Сред предположените като губернатори са бившите депутати от „Коалиция за България” Румен Петков и Радослав Илиевски. За мнозина първият е малко вероятен, тъй като Петков не се включи и в листата на левицата за ново Народно събрание. Името на Илиевски е изненада, тъй като бившият народен представител в последните няколко години работеше в София. Третото предположение за областен управител е за Цветко Цветков, който вече има един мандат на този пост. Цветков е на мнение, че е редно да се даде път на по-млади от него, което обаче не го изключва от кандидатурите.

Останалите двама, чиито имена се споменават – засега почти негласно, са на общинските съветници от БСП инж. Димитър Кочков и на Илиян Йончев.

И понеже те присъстваха на сесията днес, ги попитахме дали имат подобни планове. Инж. Кочков беше категоричен, че това са само слухове и с него няма водени такива разговори. Що се отнася до ходене в София, той коментира с усмивка, че ще е само на разходка, не и по работа.

Илиян Йончев отговори, че и той също е чул подобни слухове за собствената си персона, но приема това като комплимент за работата си като общински съветник. „Все още не е установена процедурата, по която ще бъдат предлагани областните управители. Предложение и въпрос към мен дали съм съгласен, дали да бъда номиниран за такъв пост, няма отправяни на този етап. Разговори с мен не са водени и този въпрос към момента не стои за мен на дневен ред”, каза още Йончев. Според него трябва да се изчака първо и да се види какво ще е партийното желание по този въпрос, а  след това, ако му предложат, ще помисли и ще даде отговор.

Така въпросът за личността на новия областен управител на Плевен все още няма категорично потвърждение от достоверен източник. Но пък не пречи на предположенията.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...

Един коментар

  1. секирата

    мазни, мазни, мазни – нима не ги виждате/самодоволно мазни:)