Акценти
Начало / Крими / Мъж ще лежи 5 години в затвор за кражба на мобилен телефон

Мъж ще лежи 5 години в затвор за кражба на мобилен телефон

Окръжен съд Плевен одобри споразумение, според което мъж, откраднал мобилен телефон, ще изкара следващите 5 години от живота си в затвора.

Според документите, на 11 октомври тази година Б. Б. при условията на опасен рецидив отнел чужди движими вещи  – мобилен телефон заедно със СИМ карта и сумата от 40,00 лева като употребил за това сила и  заплашване. Деянията са извършени с действия, при форма на вината пряк  умисъл. Щетите са за общо 75 лв.

Обвиняемият е заявил, че се признава за виновен и доброволно е подписал споразумението. Б. Б. приема да му бъде наложено наказание 5 години лишаване от свобода при първоначален строг режим на изтърпяване на наказанието в затвор. Мъжът е възстановил нанесените с грабежа имуществени щети, той ще трябва да изплати и разноските по делото. Определението е окончателно.

Оказва се, че това не е първо провинение на обвиняемия – той има и предишни присъди. Мъжът е с начално образование, не е женен, а по време на извършване на престъплението е бил общ работник в плевенска фирма.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...