Акценти
Начало / Крими / Мъж почина, а момче е ранено след катастрофа на кола с каруца

Мъж почина, а момче е ранено след катастрофа на кола с каруца

Пиян водач е ударил каруца с трима души, един от които е починал, съобщават от полицията. На 4 ноември около 18.50 часа на тел.112 в Районното управление в Червен бряг е получен сигнал за това, че на пътя от с.Рупци за Червен бряг лек автомобил е блъснал каруца. Един от возещите лежал в безпомощно състояние на пътя.

На мястото са  изпратени веднага два дежурни екипа на полицията заедно с екип на Центъра за спешна медицинска помощ. При пристигането се установило, че лек автомобил е блъснал отзад конски впряг с трима души в него, движещи се в дясната лента по посока на движението си. В следствие на произшествието едно от лицата – 59-годишен мъж, е починало на място, 14-годишно момче е транспортирано и настанено в Многопрофилната болница в Червен бряг с разкъсване на мускулни влакна на лявата подбедрица, а третото лице е прегледано на място и не е посетило болнично заведение.

На мястото на произшествието е намерена регистрационна табела от автомобила, който е напуснал мястото. След проведените издирвателни мероприятия той е установен –шофирал е 35-годишен мъж, а при проба за алкохол с техническо средство уредът е отчел 1.27 промила. Издаден е талон и е взета кръвна проба, водачът е задържан за 24 часа.

Уведомен е прокурор от Окръжна прокуратура Плевен. Образувано е досъдебно производство по чл.343, ал.1, б.“В“ във вр. с чл. 342, ал.1 от НК.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...