Акценти
Начало / Крими / Мъж пострада докато се опитва да потуши пожар, пламнал от запалени сухи треви

Мъж пострада докато се опитва да потуши пожар, пламнал от запалени сухи треви

Вчера в 11.40 часа е получен сигнал, че в необитаем имот с дворно място в село Бреница горят сухи треви, като има опасност пламъците да се разпрострат върху къщата. На място са изпратени екип на РСПБЗН – Кнежа, които потушават пожара и служители на РУ – Кнежа.

На адреса установяват 72-годишен с видими следи от обгаряне по ръцете и лицето. Той е обяснил, че на границите между двата имота е струпал сухи треви, които запалил, но огънят обхванал и съседния необитаем имот. Пострадалия е транспортирана в ЦСМП – Плевен, където е настанен за лечение без опасност за живота, с 10 – 15 % изгаряния по ръцете и лицето. Извършен е оглед на местопроизшествието. В резултат на възникналия пожар напълно са изгорели покривните конструкции на две селскостопански постройки, с обща площ 37 кв.м, интернитови плоскости; дърва за огрев – 2 куб. м.; меден ел. кабел – 20 метра; домашно имущество. При потушаване на пламъците съдействие е оказано с водоноска от община Кнежа. Уведомен е прокурор при РП – Плевен. По случая е образувано досъдебно производство.
18 са пожарите през вчерашния ден в областта вследствие на човешка небрежност. Няма нанесени щети. Сухи треви, стърнища и нискостеблена растителност били запалени в град Плевен в местността „Табакова чешма“ и на Еврейски гробищен парк, край Червен бряг в местността „Маркова могила“, в землищата на селата Бацова махала, Асеновци, Козар Белене, в село Горна Митрополия в Гробищен парк, в землищата на градовете Долна Митрополия и Тръстеник.
При пожара край село Лазарово около 15:15 часа са спасени 500 дка царевичен блок. Участие в локализирането на пожара са взели два екипа от РСПБЗН – Кнежа с два автомобила.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...