Акценти
Начало / Култура / Музикантите от „Стефан Горанов квартет“ доставиха истинска наслада за ценителите на джаз музиката в Плевен

Музикантите от „Стефан Горанов квартет“ доставиха истинска наслада за ценителите на джаз музиката в Плевен

Музикантите от „Стефан Горанов квартет“ доставиха истинска наслада за ценителите на джаз музиката в Арт център – Плевен. Снощи те изнесоха концерт, в който представиха първия си албум „Birdwatch – музиката на Чарли Паркър“.

Албумът съдържа  седем съвременни аранжимента на музиката на гениалния саксофонист Чарли Паркър и един авторски аранжимент на „Стефан Горанов квартет“  – Александър Логозаров – китара, Хорхе Кастанйеда – пиано, Дарио Гиберт – бас и Стефан Горанов – барабани. Това са – Anthropology, Quasimodo, Interlude1, Ah Leu Cha, Yardbird Suite, Interlude2, My Little Suede Shoes, Billlie s Bounce.

%d0%ba%d0%be%d0%bd%d1%86%d0%b5%d1%80%d1%822

Удоволствието от музиката бе споделено между изпълнителите и публиката, която и за момент не скри емоцията си след всяко едно от изпълненията на талантливите музиканти.

Пред репортер на ИнфоПлевен Стефан Горанов сподели, че след турнето, което ще продължи в София, Пазарджик и Пловдив, ще се върне в Испания, където ще продължи да свири и да работи по втори албум.

koncert4

%d0%ba%d0%be%d0%bd%d1%86%d0%b5%d1%80%d1%823

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...