Начало / Политика / Мрежата на жените  социалистки е носител на социалните политики

Мрежата на жените  социалистки е носител на социалните политики

Това заяви председателят на НС на БСП на разширеното заседание на Националния съвет на Обединението на жените социалистки, проведено вчера на „ Позитано“ 20. „Бъдете по места говорители на това, което партията предлага като алтернатива на сегашното управление. Нека нашата мрежа от жени социалистки да бъде носител на социалните политики”. В работата на заседанието участваха представители на 214-те им клуба в страната.  Пред тях Нинова коза още: „Ние сме проводникът на грижата за децата, за младите семейства, за възрастните и немощните. Но, за да можем да им предложим работа и добри доходи, трябва най-напред да се погрижим за работеща икономика. Много от вас са жени с малък семеен бизнес и разбират, че без развитието му няма бъдеще. Но за да наложим тази алтернатива трябва да победим на президентските избори. Имаме реален шанс това да стане“. По думите й много социологически проучвания показват негативен вот в обществото срещу сегашното управление. Алтернативата, която предлага БСП, е изключително важна.

Пред жените социалистки говори и кандидатът за вицепрезидент на България Илияна Йотова. „Вчера нашите колеги в НС направиха нещо изключително по тема, която засяга жени и деца. Става дума за грандиозна корупция в детските градини, в която е замесена злоупотреба с европейски и национални средства. Медиите упорито искаха да скрият това“, каза Йотова. Според нея трябва да се поставят публично теми, които са близки до жените и могат убедително да защитават. „Трябва да разтворим ветрилото и да работим заедно с неправителствени организации“, допълни кандидатът за вицепрезидент, издигната от Инициативен комитет и подкрепена от БСП.  Тя беше категорична, че жените са моторът на промяната. Като жени-социалистки изпълнихме едно обещание от преди Конгреса – повече жените да не се пренебрегват“.  Йотова подчерта, че БСП вече има председател на партията жена, както и много жени са кандидати за различни постове.

img_0029

Корнелия Нинова и Илияна Йотова изразиха увереност, че БСП е единствената алтернатива на сегашното управление и кандидат-президентската двойка Румен Радев-Илияна Йотова ще спечели надпреварата за „Дондуков” № 2.

Председателят на Обединението Катя Николова представи задачите и плана за работа в кампанията на БСП за президентските избори. Обединението на жените-социалистки конкретизира своята отговорност за активно участие в общата кампания на БСП и бяха коментирани конкретните прояви  и дейности на клубовете на Обединението, както и ролята на жените в предстоящата кампания. Бяха обсъждани проблеми на децата, на хората с увреждания, достъпа до образование и здравеопазване, както и други теми.

В края на срещата, жените социалисти подариха на кандидата за вицепрезидент Илияна Йотова икона на „Св. Георги Победоносец”, с пожелание за победа на предстоящите президентски избори.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...