Акценти
Начало / Политика / Жените-социалистки в подкрепа на Ирина Бокова

Жените-социалистки в подкрепа на Ирина Бокова

„Възмутени сме от безпрецедентното и унизително за България решение на правителството да промени българската кандидатура за генерален секретар на ООН. То е срамно, рисково и национално безотговорно. Искат ли българските управляващи начело на световната организация да застане българин? Едва ли!“.  Това пише в декларация на Националния съвет на Обединението на жените социалистки в БСП, приета  на разширено заседание на Националния съвет на Обединението, проведено вчера на „Позитано“ 20. Участие във форума взеха представителки на 214 клуба от страната. Специални гости на заседанието бяха председателят на Националния съвет на БСП Корнелия Нинова и кандидатът за вицепрезидент на България  Илияна Йотова.

„Ние, жените социалистки, заявяваме своята категорична подкрепа за Ирина Бокова, тя е успешният кандидат на България. Тя е световно призната и уважавана българка, която два мандата в ЮНЕСКО доказва своята ангажираност с проблемите на света в областта на културата, образованието и човешките права. Като истинска българка работи за съхраняването и популяризирането на световното и българското културно-историческо наследство.

Съществен е приносът на Ирина Бокова за изграждането на модерната българска държава, както и за подготовката и влизането на България в ЕС.

С такива качества и борбеност българката Ирина Бокова заслужава да бъде генерален секретар на Организацията на обединените нации.

 Въпреки медийните и политически интриги и безотговорността на правителството, ние стоим зад Ирина. Тя е най-успешният съвременен български дипломат и признат световен лидер”, пише в декларацията

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...