Акценти
Начало / Култура / Моцарт и Пиацола ще звучат тази вечер в изпълнение на квартет „Сапаев”

Моцарт и Пиацола ще звучат тази вечер в изпълнение на квартет „Сапаев”

 

Новосъздаденият младежки квартет „Сапаев” ще свири тази вечер на плевенска сцена. В своя първи сезон като камерен състав квартет „Сапаев”, съставен от студенти от Музикалната академия в София, вече успя да очарова публиката с професионализъм и младежки устрем. Преди дни „Сапаев” изнесоха концерт в Руския културен център в София, също така имаха концерт в голямата зала на НМА „Панчо Владигеров”. Квартетът е познат и на плевенските ценители на класическата музика от концерта им в художествена галерия ”Колекция Дарение Светлин Русев”.

В програмата тази вечер са включени произведения от Моцарт, Свиридов, Гардел, Сугарев, Пиацола. Ще звучат популярни откъси от опери на Бизе, Верди, Гуно и Офенбах.

Като солист на Плевенска филхармония тази вечер на сцената ще излезе и Венелин Цанков – цугтромбон. Цанков е отличник на Музикалната академия, а в момента е преподавател в НУИ „Панайот Пипков”. Венелин Цанков  има  многократни солови изяви както с Плевенска филхармония,  така и с различни духови оркестри в София, Ловеч, Габрово. През октомври 2012г. заедно с пианистката Десислава Вълчанова участва в официалния концерт по случай дипломирането на студентите в CRC College, Лондон, където са горещо аплодирани от повече от 1200 души присъствали на церемонията.

Концертът тази вечер в зала „Катя Попова” ще започне от 19 часа. На диригентския пулт ще застане Славей Тинчев.

 

 

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...