Начало / Култура / Монография на Михаил Грънчаров ще бъде финансирана в първата сесия на Културния календар

Монография на Михаил Грънчаров ще бъде финансирана в първата сесия на Културния календар

Проектът „Научна монография Михаил Грънчаров – Историческият музей и музейно дело в Плевен 1903 – 1978” в памет на проф. М. Грънчаров /1949 – 2009/, е единственият подаден и класиран в първата сесия от Раздел III на Културния календар на Община Плевен за 2019 год. Кандидат е Регионалният исторически музей, проектът е събрал 372 точки от максималните 450, съобщиха от Община Плевен. Това е всъщност последният труд на проф. Грънчаров преди кончината му, затова остава неиздаден, обясни Стефка Григорова, началник на отдел „Култура” в Община Плевен.

Научната редакция на труда е на проф. Вера Бонева. Тиражът на изданието ще е 1 000 бр., които ще бъдат изпратени на институции, библиотеки и музеи в страната. Такава специализирана литература се издава рядко, за нас е още по-важна, защото изследва мястото на плевенските музеи в музейната мрежа като цяло. Затова е очаквана с нетърпение от цялата музейна колегия в страната, добави г-жа Григорова.

Срокът за изпълнение на класираните в първата сесия проекти от Раздел III на Културния календар е 31 юли. Крайният срок за подаване на документи за кандидатстване за втората сесия е 31 май, срокът за разглеждане на предложенията е 20 юни. Одобрените трябва бъдат изпълнени най-късно до 15 декември.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...