Акценти
Начало / Общество / Командирът на ВВУБ „Г. Бенковски“ отчете добри резултати от дейността на базата

Командирът на ВВУБ „Г. Бенковски“ отчете добри резултати от дейността на базата

Сбор на командира на ВВУБ „Георги Бенковски” полковник Петър Банков се проведе днес. В него участваха: Началникът на щаба, заместник-командирите и офицери от основния команден състав на авиобазата. Гост на мероприятието бе Директорът на Регионална служба „Военна полиция” – полковник Чавдар Стефанов.

Дневният ред започна с обзорен доклад на полковник Ивайло Пешаков „Основни моменти от оперативния сбор на Командира на Военновъздушните сили”, състоял се на 6 и 7 март 2019 г. Полковник Петър Банков изнесе доклад на тема „Основни предизвикателства пред ВВУБ „Георги Бенковски” при поддръжка на техниката, инфраструктурата и окомплектоването с личен състав”. Последваха докладите на заместник-командирите, в които бяха представени предизвикателствата, способностите и готовността на съответните структури от формированието.

В доклада си полковник Чавдар Стефанов акцентира на функциите на Регионална служба „Военна полиция” и организацията на пропускателния режим в обекти на Министерство на отбраната и Българската армия.

В последвалата дискусия бяха поставени и обсъдени актуални проблеми, свързани с основната тема. Направени бяха съответните изводи и бяха начертани перспективите за по-нататъшно развитие. В заключение командирът обобщи: „Въпреки наличието на редица трудности и предизвикателства, постигнатите резултати в дейността на базата красноречиво доказват професионализма, усърдието и мотивацията на личния състав да постига заложените цели”.

Снимки: ВВУБ

 

 

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...