Акценти
Начало / Общество / Момче от Музикалното организира тази вечер благотворителен концерт в помощ на непознато дете

Момче от Музикалното организира тази вечер благотворителен концерт в помощ на непознато дете

Пламев Иванов
Пламен Иванов

Тази вечер от 18.30 часа в Концертната зала на НУИ „Панайот Пипков” в Плевен ще започне благотворителен концерт, организиран в помощ на 10-годишния Ради от Велико Търново. Организатор на концерта е Пламен Иванов, ученик в 11 клас, специалност „Български танци” в Музикалното училище.

Пламен случайно попада на статия в интернет за Радослав Борисов от Велико Търново, който страда от мускулна дистрофия и се нуждае от скъпо лечение в Израел. Само за един курс на лечение на Ради там са необходими 40 000 евро, сума, непосилна за семейството му.

Пламен решава да помогне с каквото може. И така стига до идеята да организира благотворителен концерт  под мотото „Да подарим усмивка на Ради”.  Кани свои приятели от Музикалното училище, които се съгласяват да го подкрепят в благородната инициатива.  Отзовават се  се и познати от други училища в Плевен. Така тази вечер на сцената в помощ на малкия Ради ще излязат учениците от НУИ „Панайот Пипков” – Исабел Иванова – цигулка и вокал, малък и голям народен оркестър, квартет „Елика“, народен хор, Виктория Маринова – цигулка, Пепи Петров – акордеон, Поля Петкова – ударни, и самият Пламен Иванов. Заедно с тях ще са Полина Тодорова от СОУ „Иван Вазов”, хип-хоп формацията „Венди”, балетното студио при читалище „Съгласие” и рапърът  Дрънк от Велико Търново .

Вярвам, че ще можем да помогнем на Ради, сподели за infopleven Пламен.  От него научихме, че тази вечер в залата ще бъде виновникът за концерта и неговите родители. Пламен се е свързал с тях още когато решил да направи концерта през месец февруари и сега ще е радостен да се срещне с тях и лично да им предаде събраната сума.

Пламен кани всички добри хора да дойдат тази вечер на концерта и заедно да помогнат на едно малко момче отново да тича и да се радва на живота.

В концертната зала ще бъдат поставени специални урни, в които всеки може да се включи в събирането на средства за лечението на Ради.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...