Акценти
Начало / Спорт / Момчетата на СКШ „Плевен 21“ се окичиха със сребро на Държавното отборно първенство

Момчетата на СКШ „Плевен 21“ се окичиха със сребро на Държавното отборно първенство

СКШ "Плевен 21"
Давид Цветанов, Михаил Кирков, Валентин Митев, Стилиян Нановски и Захари Иванов са момчетата на СКШ „Плевен 21”, които спечелиха сребърни медали на Държавното отборно първенство, което се проведе от 9 до 13 септември в  комплекс „Златни пясъци”.
Водени от треньорката си мс Христинка Илиева плевенските шахматисти направиха отлично представяне и се намесиха в разпределението на медалите в конкуренцията на 11 водещи клуба в детско-юношеския шахмат в страната.
Момчетата стартираха с две отборни победи срещу „Етър“ Велико Търново с 3:1  и „Веселин Топалов“ Варна с 4:0.
В третия кръг жребият им определи среща с един от основните фаворити за първото място – отборът на „Бургас 64“, в чийто състав има двама европейски шампиони. Това не разколеба нашите състезатели и те се наложиха над бургаския тим с убедителното 3:1. Победната точка за отбора донесе Михаил Кирков, който спечели партията си срещу европейската шампионка Нургюл Салимова на втора дъска.
В четвъртия и петия кръг момчетата допуснаха неточности в играта си срещу отборите на „Локомотив“ София и „Локомотив“ Пловдив и записаха загуба и равен мач.
Спорът за призовите места беше решен в последния кръг, когато беше оформено крайното класиране и „Плевен 21” се класираха втори с 16.5 точки , на една точка рарзлика след победителите от „Локомотив” – Пловдив.

Амбициите ни са още през следващата година да атакуваме шампионската титла и да продължим постигнатото от юношите на клуба, които пет години – от 2007 до 2011г., бяха на върха, каза треньорът на „Плевен 21” Христинка Илиева.
Участието на отбора на СКШ“Плевен 21″ стана възможно с финансовата подкрепа на Община Плевен и на родителите на децата.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...