Начало / Общество / Момченце е първото бебе за  2021 година в община Левски

Момченце е първото бебе за  2021 година в община Левски

По традиция на 21 януари – Бабинден, кметът на община Левски – Любка Александрова, бе в АГ отделението на МБАЛ – Левски, за да поздрави акушер-гинеколозите и всички, които имат привилегията и отговорността да помогнат за появата на нов живот. Александрова честити и рожбата на Златина Златева и Панталей Мераков, чийто син е първото бебе, жител на община Левски, родено през 2021 г.

Момченцето се казва Иван и е родено в АГ Отделението на болницата в Левски на 6 януари в 19,10 ч. с впечатляващите мерки  3 900 г и  52 см.  Иван е първо дете на Златина   и Панталей. Родителите  изказаха  благодарност на екипа, ипомогнал при раждането: д-р Петков, д-р Пенчев, д-р Димитров, д-р Петкова, акушерките Даниела Русанова, анестезиолога Янка Русанова, санитарката Митка Николаева.

Кметът Любка Александрова поздрави първия гражданин на общината за 2021г. и пожела да е здрав и щастлив, да се радва на много любов от своите родители. Да има спокойно и щастливо детство, да  порасне голям мъж и се научи да сбъдва мечтите си, нарече тя.

Кметът на общината поздрави и екипа на отделението, който в трудните времена се бори за  живота. Високият професионализъм на експертния екип, начело със завеждащия АГ отделението д-р Петков, въпреки трудностите, показва, че когато се работи и с любов, успешно се отстоява на  предизвикателствата,  подчерта Любка Александрова. Тя пожела здраве и сила  на всички, работещи в АГ отделението, и повече родени бебета през годината. Александрова заяви, че и занапред Община Левски ще им оказва подкрепа.

Празникът продължи с изпълнения на женската фолклорна група „Детелина” при НЧ „Георги Парцалев-1901”.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...