Акценти
Начало / Общество / Момченце е бебе на 2020 година в община Левски

Момченце е бебе на 2020 година в община Левски

По традиция на 21 януари – Бабинден и Ден на родилната помощ, в община Левски обявяват Бебе на годината. Това стана на тържество в Родилното отделение на  МБАЛ –Левски.

За бебе на годината беше обявен Антъни Ивелинов Иванов, роден  на 17 януари. Той е втора рожба на Жана и Ивелин Иванови от град Левски, които имат момиченце на година и шест месеца.

По стара българска традиция, с окичено със здравец котле, младата майка поля на завеждащия отделението д-р Ангел Петков за ритуалното измиване на ръцете.

Зам.-кметът на Община Левски –инж.Кольо Домеников, поздрави всички за празника и прочете поздравителен адрес от кмета на общината Любка Александрова.

„ Честита рожбата  Антъни ! Да расте силен ,умен и добър, весел и щастлив. Отгледайте го с много любов, научете го да обича, да вярва в доброто и себе си, за да постигне най-смелите си мечти.”, бяха пожеланията .

Младото семейство получи и парична награда и подаръци от Общината.Цветя и подаръци имаше и за акушер –гинеколозите в отделението.

Децата от група „Ежко Бежко” на ДГ „Локомотив” и техните учителки поздравиха всички с вълнуващи изпълнения.

Завеждащият д-р Ангел Петков поздрави екипа на отделението, с който работи успешно за хубавия български празник.Болницата е в едно стабилизирано състояние, отделението разполага  високо квалифицирани специалисти и оборудване . и за това специално благодари на  управителя на болницата Евгения Иванова, на кмета на общината Любка Александрова и кметското управление за разбирането и за помощта, която указват за решаване на проблемите .

От началото на годината до днес в отделението са родени пет бебенца. През 2019 г. в Родилното отделение са проплакали 72 бебенца.

 

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...