Акценти
Начало / Последни новини / Момичетата на ВК Спартак 1996 финишираха успешно

Момичетата на ВК Спартак 1996 финишираха успешно

Успешен старт за сезона на плевенския ВК Спартак 1996 във волейболното първенството за момичета до 15 години. Отборът премина първата фаза, печелейки областния турнир с победи над тимовете от Свищов и другия плевенския клуб Олимпиец. С оглед на традицията напълно очаквана развръзка. Първото място класира Спартак 1996 за зоналната надпревара, където съперниците ще са по-сериозни. Тя ще се проведе през пролетта на следващата година. После идва ред на следващите фази – предквалификационните турнири и т.н.

„До първото място не стигнахме лесно. Отборът ни не е достатъчно сработен. С тези момичета работим от около година, което абсолютно недостатъчен период от време. Освен това лошата база на която водим подготовка ни връща по-назад от основните ни конкуренти в региона.

Примерно състезателките в отборите от Видин, Горна Оряховица и Берковица, тренират от 2-3 клас, заедно са вече доста години и има изграден колектив. Подготвят се в отоплени зали и въобще условията им за тренировки са доста по-добри. Вярвам обаче, че ще преодолеем тези недостатъци и ще ги победим. Вече сме го правили“, коментира треньорът на ВК Спартак 1996 – Мариана Костова.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...