Начало / Последни новини / Вихър (Славяново) затвърди завоювани позиции

Вихър (Славяново) затвърди завоювани позиции

Вихър (Славяново) отново е сред водещите отбори в Северозападната Трета аматьорска футболна лига. Потвърждение за подобно твърдение дават резултатите и класирането след края на есенния полусезон на настоящото първенство. Четвърто място, само 2 точки не достигнаха отбора да е трети в класирането. На тази позиция беше в края на миналия шампионат. Воденият от Николай Боянов тим няма амбиции за изкачване в професионалния футбол.

Положителна е оценката за първия дял от първенството на президента Светлин Линев, който е и вратар на тима.

„Мисля, че се справихме, въпреки сътресенията непосредствено преди старта на лятната подготовка. Извършихме селекция в движение. Добрата подготовка и силното представяне в контролите показаха, че разполагаме с нужния потенциал и ни дадоха нужната увереност и самочувствие преди началото на първенството. Стартирахме с победа. После загубихме във Видин, където можехме и да победим Бдин. След това взехме две победи, които ни върнаха увереността. Всичко вървеше добре до 7-ия кръг с изключение на равенството в Полски Тръмбеш. След това се получи спад в играта ни. Причината – тежки контузии на основни футболисти – Йоан Петков /завърна се накрая на полусезона/, Борислав Иванов, Славей Байрактаров и Николай Иванов. Измъчвахме се няколко мача, от които загубихме в Луковит и Севлиево. Повратният момент беше двубоя в Трявна, където спечелихме с 5:1, въпреки че състава ни наброяваше 11 футболисти и 3 юноши. Проблемите ни сплотиха и изиграхме най-силните си мачове. Представихме се по-добре отколкото, когато бяхме в оптимален състав. Пропуснахме да разгромим Академик (Свищов). Малко не ни достигна да бием Янтра (Габрово), въпреки че бяхме без пет основни състезатели, а Ивайло Иванов, Младен Младенов и Дилян Димитров играха с контузии. За някои равенството 1:1 в Габрово може да е повод за радост, но нас не ни задоволява. Не страдам от излишно самочувствие, достатъчно е да се разгледат фактите: За три години и половина сме играли 7 срещи с Янтра от които сме загубили само веднъж, 2 мача са завършили наравно и 4 пъти сме ги побеждавали. Положителното за Вихър след първия дял от първенството е, че е на позиция, която дава реален шанс за влизане в челната тройка на класирането. Това е нашата основна цел за сезона“, категоричен е Линев. Той е наясно и с допуснатите грешки и проблемите, на които трябва да се намери решение.

„По няколко причини не успяхме да завършим на второто място. Пропуснахме победи над Янтра (Полски Тръмбеш) и Партизан (Червен бряг). Няма как да се примирим със загубата от Бдин във Видин. От този съперник за първи път губим откакто Вихър е в Трета лига. 1:4 въобще не отговаря на случилото се на терена, дори напротив, имахме реален шанс да спечелим на стадион „Георги Бенковски“. Същото се отнася и за 0:3 срещу Ботев в Луковит, където пропуснахме 4-5 стопроцентови гола и допуснахме за 7-8 минути да ни вкарат 3 пъти. Най-сериозните проблеми за нашия отбор бяха в завършващата фаза на атаката. В почти всеки мач създаваме 7 – 10 голови положения, които не реализираме. Това е в основата на мъките ни, не само срещу изброените по-горе съперници, но и да бием само с минимален резултат Локомотив (Дряново) и Левски (Левски). Проблемът е, че загубихме точки срещу противници, които са по-ниско в класирането, иначе срещу челниците бяхме на ниво с изключение на двубоя с Бдин“, анализира президентът на славяновския тим.

Той вярва, че Вихър ще бъде по-добър в пролетни дял на шампионата.

„Очакваме всички контузени сега, да са здрави за втората половина на сезона. Изключението е Борислав Иванов, който ще е напълно възстановен едва в края на първенството. Вече работим по селекцията. Дори завърналия се Иван Филипов взе участие в последния мач от есента. Разговаряме с още двама офанзивни футболисти. Ако ги привлечем приключваме със селекцията. Разполагаме с една от най-добрите халфови линии в групата. В защита се представихме добре с изключение на срещите във Видин и Луковит, в които получихме 7 гола. В другите 13 мача са ни вкарали само 6 пъти. Макар и да ни е трудно, финансово сме изрядни – всичко е изплатено на момчетата. Но в нашия клуб така е било винаги“, уточни Линев.

Оценката му за есенния полусезон на първенството е положителна.

„Напълно равностойни отбори. От първите шест всеки може да победи всеки. Качеството на футбола е добро. Битката за първото място ще е между Спартак (Плевен), Янтра (Габрово) и Вихър (Славяново). Пожелавам си в края на сезона Спартак да е първи, а Вихър втори в класирането. Ако ни се отдаде възможност да ги изпреварим ще го направим, а после ще им дадем път за професионалния футбол. Най-важното е двата отбора от Община Плевен да завършат на първите две позиции в крайното класиране“, каза Светлин Линев.

Голмайстори – есен 2018         

7 – Константин Генков;

4 – Евгени Систов;

3 – Иван Иванов, Йоан Петков;

1 – Светослав Кръстев, Светлин Златарев, Любомир Борисов;

Автогол в полза на Вихър –Тихомир Тодоров – Спартак (Плевен).

Автогол – Светослав Кръстев – в полза на Бдин (Видин)

Северозападна Трета лига – класиране – есен 2018       

  1. Спартак (Плевен)                       12   1   2   36:6      37
  2. Янтра (Габрово)                          11   2   2   46:18    35
  3. Бдин (Видин)                               10   2   3   37:14    32
  4. Вихър (Славяново)                     9    3   3   21:13    30
  5. Севлиево (Севлиево)                 7   4   4   23:14    25
  6. Ком (Берковица)                         7   3   5   20:16    24
  7. Академик (Свищов)                    7   2   6   25:25    23
  8. Локомотив (Мездра)                  7   1   7    31:31    22
  9. Ботев (Луковит)                           6   4   5   19:15    22
  10. Първа атомна (Козлодуй)         6   1   8    31:26    19
  11. Павликени (Павликени)            5   3   7   19:29    18
  12. Трявна (Трявна)                           4   4   7    16:27    16
  13. Янтра (Полски Тръмбеш)         4   2   9    17:32    14
  14. Партизан (Червен бряг)            2   7   6   13:19    13
  15. Локомотив (Дряново)                 2   0   13   13:44   6
  16. Левски (Левски)                          1   1   13    7:45     4

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...