Акценти
Начало / Общество / Модерна цифрова система от днес ще отчита гласовете в местния парламент в Плевен

Модерна цифрова система от днес ще отчита гласовете в местния парламент в Плевен

В 9 часа днес ще започне редовното заседание на Общински съвет – Плевен за месец февруари. Предварителният дневен ред включва общо 26 точки. От това заседание съветниците ще ползват за гласуване по-модерната цифрова система, която ще смени вече остарялата аналогова.

Тестовете на системата вече са направени, сега предстои съветниците да я проверят и в реален режим на работа.

Според предварителния дневен ред първата точка за гласуване ще е отложеното през януари предложение за изменение и допълнение на Наредбата за управление на общинските пътища и Наредба №17 за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Плевен.

Днес кметът Георг Спартански ще представи пред съветниците отчет за изпълнението на Програмата за управление за втората година от мандат 2015-2019 г. Трета точка в дневния ред на съветниците е отчет за дейността на Общински съвет – Плевен за периода 1 юли 2017 г. – 31 декември 2017 г. Отчетът внася председателят на местния парламент Мартин Митев.

Предложение за изменение на Правилника за условията, реда и критериите за съфинансиране на проекти в сферата на културата на територията на Община Плевен внася Експертната комисия, отговаряща за оценка и подбор при участие за съфинансиране на проекти в сферата на културата на територията на общината.

Част от дневния ред на предстоящото заседание са и четири предложения общински имоти в Плевен да бъдат предоставени безвъзмездно за управление на различни  институции. Предложенията касаят Териториално звено „Гражданска регистрация и административно обслужване” /ГРАО/, Българска телеграфна агенция във връзка с нуждите на Национален пресклуб – Плевен, Плевенска филхармония и управлението на зала „Катя Попова” и Сдружение „Клуб на дейците на културата”.

 

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...