Начало / Образование / Модерен учебен СПА център откриха днес в ПГ по туризъм в Плевен

Модерен учебен СПА център откриха днес в ПГ по туризъм в Плевен

Нов кабинет за подготовка на кадри за здравния и рекреативен туризъм беше открит днес в Професионалната гимназия по туризъм „Алеко Константинов” в Плевен. Лентата на модерния учебен СПА център прерязаха директорът напрофесионалната гимназия Малинка Маринова и началникът на Регионалния инспекторат  – Албена Тотева.

Учебният СПА център е изграден по  Националната програма „Модернизиране на системата на професионалното  образование“  на МОН, откъдето са осигурени малко над 49 000 лв.за  ремонти дейности и оборудване. Кабинетът, който прилича повече на СПА център в луксозен хотел, е оборудван с хидромасажна вана, мобилен ръчен тангентор, масажна кушетка, масажен стол /стол на Кнед/- подходящ за извършване на релаксиращ масаж на гърба, раменете и врата, шведска стена, механичен  уред за раздвижване на китка, уред за раздвижване на глезенна става и други механични уреди за рехабилитация.Кабинетът е снабден с дидактични материали  като макети, табла и материали за ароматерапия.

IMG_7122MH ПГ по туризъм - нов кабинет

Съвременната материална база ще допринесе за добрата подготовка на първите средни специалисти по специалността „Извършване на термални процедури в балнеологични и други възстановителни центрове“ като в обучението ще участват висококвалифицирани преподаватели от  Медицински университет  в Плевен, каза при откриването Малинка Маринова и благодари за доброто сътрудничество и подкрепата от  Медицинския университет.  Тя изтъкна, че Професионална гимназия по туризъм бързо реагира на процесите, които се развиват в образованието и  на  постоянно  сменящите се  тенденции в  избора на  професия  или  специалност. „В съвременните хотели все повече се разширява номенклатурата на допълнителните услуги,  които имат  профилактичен, лечебен и  възстановителен ефект върху  гостите и се увеличава необходимостта от добре подготвени средни специалисти, които да обслужват   СПА центровете на  хотелите и да извършват  рехабилитационни и други  възстановителни дейности”, подчерта Маринова.

Тя използва възможността да апелира към Регионалния инспекторат да подкрепи професионалната гимназия в стремежа й да разширява базата си и да осигурява  съвременно обучение в отговор на изискванията на бизнеса.

IMG_7125ПГ по туризъм

Албена Тотева приветства ръководството на гимназията за тяхната инициативност и новаторство, с които допринасят за високото ниво на професионалното образование в област Плевен. Тя декларира, че гимназията винаги може да разчита на подкрепата на Регионалния инспекторат.

От името на ректора на Медицинския университет – проф. Славчо Томов, на директора на гимназията беше връчен плакет за успешно партньорство.

IMG_7118ПГ по туризъм

IMG_7126ПГ по туризъм

IMG_7129ПГ по туризъм

IMG_9149пг по туризъм

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...