Акценти
Начало / Общество / Мобилизират всички налични ресурси, за да осигурят нужната техника на СИК

Мобилизират всички налични ресурси, за да осигурят нужната техника на СИК

Измененията на Изборния кодекс и предвиденото в тях задължение на секционните избирателни комисии да разполагат задължително с копирна техника беше основната тема на работната среща на техническия екип на Областна администрация-Плевен за подготовка на предстоящите предсрочни избори за Народно събрание, съобщиха от Областната администрация. В срещата участваха секретарите на 11-те общини в областта, в качеството им на ръководители на техническите екипи.

Беше постигнато общо съгласие, че със съдействието на всички териториални звена на територията на област Плевен и общините ще бъдат мобилизирани всички налични ресурси, включително на копирни устройства, находящи се в кметства, читалища, училища, детски градини, затвора, болници и др., с което ще бъде осигурено изпълнението на задължението на  СИК по чл. 212, ал.7 от Изборния кодекс, т.е всички секционни избирателни комисии на територията на област Плевен ще бъдат обезпечени с необходимата техника за провеждането на предстоящите предсрочни избори за народни представители.

Необходимостта от оборудване с копирна техника е продиктувана от задължението на СИК при поискване да предоставят на членовете си, на кандидатите, застъпниците, представителите на партиите, коалициите от партии, инициативните комитети и наблюдателите копие от протокола на СИК за установяване на изборните резултати.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...