Начало / Общество / Мобилен екип ще събира излязло от употреба електрическо и електронно оборудване

Мобилен екип ще събира излязло от употреба електрическо и електронно оборудване

Община Плевен има изградена система за разделно събиране на отпадъци от излязло от употреба електрическо и електронно оборудване, т.е. всички стари и непотребни електроуреди. Осигурени са условия мобилен екип на „Елтехресурс“ АД – дружеството, с което Общината има сключен договор, въз основа на предварително подадени заявки от жителите на Плевен да посещават адресите „до врата“ и да събират старите електроуреди.

Заявките се изпълняват на 16-о число на всеки месец. Заявки се приемат всеки ден от 8.30 до 19.30 ч., с изключение на националните празници, на следните телефони:

-Национален безплатен телефон 0800 14 100; телефони: 0886/ 229 956; 0884/ 610 254; 0885/ 770 041; 0887/ 771 973 или на e-mail: order@ makmetal.eu

Изпълнението на заявките е безплатно за гражданите.

Излязло от употреба електрическо и електронно оборудване от бита е оборудване, образувано в резултат на жизнената дейност на хората по домовете – електрически печки, перални, хладилници, телевизори, прахосмукачки, климатици, компютри, монитори, принтери, инструменти, мобилни телефони и всякакви други електроуреди.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...