Начало / Култура / Майя Ананиева с престижната награда „Най-добър арт педагог в света“

Майя Ананиева с престижната награда „Най-добър арт педагог в света“

Ръководителят на арт школа „Колорит” в Плевен – художничката Майя Ананиева, е удостоена с престижната международна награда „Най-добър арт педагог в света” за 2021 г. Наградата е присъдена от Международен комитет на приятелството на  “CHARUMELA” , който включва изявени художници от различни страни и континенти.

„За мен е голяма чест и признание, че съм удостоена с престижната международна награда за най-добър арт педагог в света. Изборът е от всички художествени училища по света, участващи в Международните конкурси на „CHARUMELA“ – Бангладеш”, каза Майя Ананиева и добави, че споделя престижното отличие със своите талантливи и вдъхновени ученици.

 През 2021 година нейните ученици  от арт школа „Колорит“ спечелиха в международните конкурси на „CHARUMELA“ 68 Златни медала и награди „Международна Златна чест“, 14 деца са в „ТОП 10“ на световната класация за талантливи деца , 21 деца са удостоени с  Сертификат за международно признание.  Поради пандемията, конкурсите се провеждат онлайн и се превърнаха в най-голямата арт платформа за детско и младежко творчество и в най-мащабния в света арт проект,   който  има стотици хиляди участници от близо 50 страни по света.

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...