Акценти
Начало / Общество / Множество пътища в Плевенско остават затворени

Множество пътища в Плевенско остават затворени

Заради влошената метеорологична обстановка, множество пътища в област Плевен остават затворени, съобщават от полицията.

От републиканската пътна мрежа са затворени за движение отсечките Крушовене – Байкал, Тръстеник – Славовица, Искър – Староселци, Търнак – Еница, Гривица – Згалево, Славяново – разклон Е – 83, Бацова махала – Санадиново, Българене – Малчика, Кнежа – Враца.

От общинската пътна мрежа затворени са пътищата Каменец – Обнова, Пордим – Одърне, Пордим – Вълчитрън, Горна Митрополия – Староселци.

От пресцентъра на МВР съобщават и за пътни инциденти. На 12 декември около 9.30 часа на главния път след село Обнова в посока Плевен водачът на товарен автомобил “Ман” с ремарке е напуснал пътното платно и се ударил в крайпътно дърво. Мъжът е 45-годишен арменец, причина за произшествието е движение с несъобразена скорост Вследствие на удара са настъпили значителни материални щети. Уведомен е прокурор.

Също вчера около 16.00 часа лек автомобил “Хонда”, управляван от 34-годишна жена от Плевен при движение с несъобразена с пътните условия скорост не спазила необходимата дистанция с движещ се отпред “Мерцедес” и предизвикала пътно произшествие. В резултат на удара са настъпили материални щети по двата автомобила. Водачите са изпробвани за алкохол и пробите са отрицателни.

Пътният инцидент блокира движението за часове. Няма бедстващи хора. На мястото на инцидента са оказвали съдействие екипи на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ Плевен с 2 автомобила. Към момента е възобновено движението по главния път София – Русе.

В 16.34 часа и в 23.04 часа снощи е оказана техническа помощ на закъсали в снежни преспи автомобили  в село Славовица, община Долна Митрополия. На мястото на инцидента са работили екипи с 2 автомобила.

В 19.54 часа е оказана техническа помощ на закъсал камион в снежни преспи в село Згалево. Спасителите са от  Плевен и са съдействали с един специализиран автомобил.

През изминалото денонощие са изтегляни и е оказано съдействие и помощ на закъсали автомобили в селищата Крушовене, Долни Луковит, Писарово, Пордим, село Одърне, село Вълчитрън, град Славяново и град Кнежа.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...