Начало / Крими / Множество пожари през почивните дни са погасявали местните пожарникари

Множество пожари през почивните дни са погасявали местните пожарникари

пожар

През почивните дни, за периода от 9 до 13 април, са възникнали 9 пожара в сухи треви и нискостеблена растителност на територията на област Плевен. За това информират от пресцентъра на ОДМВР – Плевен. Екипи на РДПБЗН – Плевен са потушавали пожари в землищата на град Плевен – в кв. „Дружба” и местността „Мъртва долина”, селата Къшин, Козар Белене, Шияково и градовете Белене и Никопол.

Друг инцидент е станал на 13 април. В 17:39 часа е съобщено за пожар в имот, засаден с ягодови насаждения, в землището на село Сухаче, община Червен бряг. Пожарът е локализиран и потушен от екип на РСПБЗН – Червен бряг с един пожарен автомобил. Унищожени са общо 9 декара насаждения и система за капково напояване. Причина за инцидента е небрежност при боравене с открит огън.

Два пожара са потушавани и в сгради. На 11 април около 00.05 часа в Оперативния център на РДПБЗН – Плевен е получен сигнал за пожар в къща в село Рупци. Незабавно е изпратен екип на РСПБЗН –Червен бряг, но пожарът вече е бил потушен от съседи и роднини. Извършен е оглед, при който е установено, че са изгорели два дюшека и завивки от легла и са опушени стените в стаята. Изяснява се причината за инцидента. Пострадали хора няма.

На 13 април в 19:46 часа е съобщено и за пожар в стопанска постройка в село Коиловци. Унищожени са 50 кв.м покривна конструкция, 20 бали фураж и домашно имущество. Екипи на РСПБЗН – Плевен са потушили пожара с два пожарни автомобила. Причина за инцидента е късо съединение. Няма пострадали хора и животни.

Прочетете също:

Мъж и жена са задържани за кражба на пари от кутия за дарения в Гулянци

По искане на Районна прокуратура-Плевен, Районен съд-Никопол е определил мярка за неотклонение „Задържане под стража“ ...