Акценти
Начало / Крими / Млад мъж отива в затвора за извършен от него грабеж на 80 стотинки

Млад мъж отива в затвора за извършен от него грабеж на 80 стотинки

Мъж, ограбил и пребил свой съгражданин за 80 стотинки, ще лежи четири години в затвора. Това става след одобряване на споразумение с подсъдимия В. Б., който е признал напълно вината си.

В нощта на 4 срещу 5 юни тази година в град Искър 24-годишният отнел стотинките от 70-годишната си жертва, като употребил за това сила. На възрастния мъж е нанесена средна телесна повреда, а последиците от побоя са записани като “фрактура на дясната лакетна кост с изкълчване главчатката на дясна лъчева кост, довела до трайно затруднение движението на горен десен крайник”. Според съобщението от бюлетина на полицията, жертвата е открита в безпомощно състояние в дома си, след което е настанена за лечение в Университетската многопрофилна болница в Плевен. След побоя, възрастният мъж е с трайна инвалидизация на счупената дясна ръка.

Според споразумението с нападателя, одобрено от Окръжен съд Плевен, наказанието за 24-годишния е четири години лишаване от свобода при първоначален общ режим на изтърпяване в Затворническо общежитие от открит тип. Младият мъж не работи, с начално образование е и до момента не е осъждан.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...